vissza a hírekhez

15sze

Mérlegen a valóság: 2017. július - augusztus
Típus: mérleg, dátum: 2017. szeptember 15. 18:08


2017. július hónapjában a NOÉ Támogató Klub tagjainak rendszeres támogatásának köszönhetően 467.200,- Ft, augusztus hónapban pedig 458.400,- Ft állt rendelkezésünkre. Ezen összegeket védenceink kezeléseinek egy részére és gazdasági állataink takarmányozására fordítottuk. Készítettünk nektek egy kis összefoglalót e két hónap eseményeiről: 

Solet, az edelényi gyepmesteri telepről nagyon csúnya sérüléssel hozzánk került német juhász kutyát a Délpesti Állatgyógyászati Központ és Sebészeti Centrumban megvizsgálták, a sebét kitisztították, a seb egy részét, a leszakadt talppárnáit megpróbálták helyreállítani. Fájdalomcsillapítás, lórugás antibiotikum kúra, napi sebtisztítás és a jól bevált cukorterápia következett.
sole2.jpg

Tisza család ... mama és 4 db szinte újszülött babája.

Szolnokon találták Őket júliusban, a maminak se chipje, se gazdája. Édes kis Tisza mama nagyon fiatal még, valószínűleg az első tüzelése alkalmával lett vemhes. :( 4 db pici vasgyúrója rendesen "dolgozott", szinte megállás nélkül szopiztak, apró anyukájuk pedig példásan gondoskodott az egész családról. Támogatásotokkal a kis család oltási és csipezési költségeihez járultatok hozzá.

dsc_0294.jpg

Szandin, a Cane Corso Fajtamentő csoport egyik védencén július közepén észrevettük, hogy nehezebben, nehézkesen mozgott, sántikált. 
Ortopédiai vizsgálat eredménye: Kétoldali arthrózis a térdízületben, jobb térdízület rosszabb, bár látszólag a balra sántított. Idült részleges keresztszalag szakadása is van. M tétre volt szükség.

img_0954.jpg

A mindig aktív, lelkes, ugrálós Athos, a Cane Corso Fajtamentő csoport védencének augusztus végén felpuffadt a hasa és fájdalmasan sirdogált. Azonnal tudtuk, hogy nagy a baj. A klinikán sem tétovázott senki, látva az eset súlyosságát azonnal m t asztalra tették. Este megtudtuk, hogy felébredt a m tétb l szerencsére. A gyomra átfordult, de úgy t nik nem halt el, kivarrták. A lépe teljesen átfordult, ezért el kellett távolítani. A máj szerkezete, felülete nem szép ... viszont ez sajnos nem biztos, hogy ezzel függött össze. 

360_athos.jpg

Augusztus végén kértek segítséget egy szerencsétlen kutyának Kabáról. Súlyosan, több sebböl vérzett. Látszódott, hogy többször megl tték. Sokkos volt, szinte nem tudott lábra állni. Helyben megtörtént az els dleges rend rségi intézkedés és állatorvosi állapotfelmérés. 
Éjjel érleztünk vele az állatkórházba, ahol megkezd dött a soktalanítása. Reggelre került m thet állapotba. Csak a fejében 9!!! db légpuska lövedéket mutatott a röntgen, ebb l nyolcat sikerült eltávolítani. A kilencedik nem hozzáférhet és veszélyes helyen volt. A testében további lövedékeket találtak, melyeket nem lehet azonnal eltávolítani. Illetve látszott, hogy több felszíni helyr l már kiestek a golyók. Magyarul Kabalát minimum 15x közelr l légpuskával megl tték. A legtöbb lövést a feje kapta. Orvosaink véleménye szerint elképzelhetetlen fájdalmai lehettek az arcidegek sérülése miatt. És csodával határos, hogy a szeme megúszta. 

359_kabalaa.jpg

Hacsek a váci menhelyről érkezett hozzánk még májusban, ami elé nemes egyszerűséggel kirakta korábbi gazdája. Az elhanyagolt, sovány, rossz állapotú boxerről hamar kiderült, hogy szivféreg pozitiv, igy további vizsgálatok következtek. A júliusi ultrahang vizsgálat során kiderült, hogy Hacsek nem csak szimplán fertőzött, hanem brutálisan fertőzött. Kifejlett férgek vannak a sziv és tüdő artéria környékén, ami extra kockázati tényező, hiszen a férgek bármikor bedugithatták volna az artériát, ami Hacsek azonnali halálát jelentette volna. A műtét az ő esetében szóba sem jöhet sajnos, mert a mérete miatt nem volt műthető, igy maradt a lassú és nagyon kockázatos gyérités. 
A szívféreg kezelések nem csak veszélyesek, de nagyon drágák is. Sokkoló, de egy kutya szivféreg kezelés meghaladja a 300ezer forintot, a Támogató Klub tagja is jelentősen hozzájárulnak ahhoz, hogy ezeken a kutyákon segíthessünk.

19126080_1527960187256538_1658702540_o.j

A fentieken kívül természetesen júliusban és augusztusban is rengeteg kutyát és macskát oltottunk és ivartalanítottunk.

Rendkívül hálásak vagyunk nektek, hogy rendszeres támogatásotokkal biztosítotok Állatotthonunknak egy fix alapot, amellyre számíthatunk! 

Köszönjük nektek!

NOÉ Állatototthon Alapítvány