vissza a hírekhez

16nov

2019. szeptemberi összefoglaló
Típus: hír, dátum: 2019. november 16. 16:13


2019 szeptemberi összefoglaló

 

Szeptemberben 155 tagtól 427 700 Ft támogatás folyt be a Noé Támogatói Klub kasszájába! Köszönjük a támogatásotokat!

 

A befolyt pénzből mentettük Pepsit, Ludvigot, Mariont és fedeztük az augusztusban mentett Winner kórházi számláját.

 

Pepsi a Kisújszállási Állatvédőktől került a Noé-ba. Érkezésekor még csak annyit tudtunk, hogy egy fekete kutyust elgázolt egy autó, a kutya a vízelvezetőbe menekült, ahonnan elkötelezett önkéntesek szedték ki a sokkos és nagyon súlyosan sérült kislányt.
Pepsi azonnal a Délpesti Állatgyógyászati Központ és Sebészeti Centrumba érkezett. És nem sokkal ezután megkaptuk azt a röntgen képet, ami minden állatszeretőnek a rémálma: durva gerinctörés, hatalmas elmozdulással. A neurológiai vizsgálat, a reflexek és a fájdalomérzet teljes kiesése alátámasztotta amit a röntgenképek mutattak: a gerincvelő teljesen elnyíródott. Pepsi ez a csodálatosan szép és kedves fiatal kutyus örök életére lebénult.

Pepsinek jelenleg kerekesszékre gyűjtünk és (ideiglenes) befogadót keresünk számára.

 

Winner, a torok átharapott francia bulldogunk állapota rohamosan javulásnak indult az életmentő műtét után. Winner, jön, megy intézkedik, boldogan smúzol mindenkivel.

Winnert életét is a Délpesti Állatgyógyászati Központ és Sebészeti Centrum csapata mentette meg, ahová fuldokolva, kilyukadt légcsővel, összeesett tüdővel érkezett.
Előzmények: https://www.facebook.com/154601814438/posts/10157664904214439?sfns=mo

Az egy éves Ludvigot Ludányhalászi mellett találták, a bozótosban feküdt reményvesztetten, lázasan, óriási fájdalmakkal. A nyakán körben iszonyú mély, elfertőződött nyílt seb. Sürgős életmentő segítségre volt szüksége.
Természetesen azonnal állatkórházba, a Dr. Juhász Tamás Kisállatkórházba került. A nyaki sebét egy bálamadzag okozta.
Kórházba kerülését követően azonnal megműtötték és elkezdődött a kezelése. Mostanra már sokkal szebb a sebe, lement a láza. És amióta megszűnt az állandó fojtogató érzés a nyakán, amióta nem okoz minden mozdulat fájdalmat, azóta megállás nélkül játszik és bohóckodik, igazi kutya lehet végre.

 

Marion, az egri bajbajutott apróság elég ramaty állapotban került gondozásunkba: bal mells lába lebénult és csúnya macskanáthával küzdött. Bekerülését követően azonnal megkezdtük gyógykezelését, majd néhány hete az immár egészséges Marionnak gazdit is találtunk.