vissza a hírekhez

16nov

2019. októberi összefoglaló
Típus: hír, dátum: 2019. november 16. 20:04


2019. októberi összefoglaló

 

2019. októberben összesen 450 000 ft adomány folyt be a Noé Támogatói Klub számlájára, az összeget 167 adományozónk biztositotta számunkra.

 

A befolyt összegből mentettünk egy 4 ici-pici, kuka mellé, zacskóba kidobott cicát Tiszafüredről, Heartot, a szívbeteg boxert, Galagonyát és a gödi szaporítótelepről 5 francia bulldogot, 4 corgit és 1 dandie dinmont terrier.

 

Ha érdekel a mentett állatok története, olvass tovább:

 

Heart a Szurkolók az állatkínzás ellen csoport segítségével került a Noé Állatotthon Alapítvány Boxer Fajtamentésenek gondozásába. Heart kan kutya és nagyon súlyos szívbeteg, emiatt hasvízkórja van, nagyjából 7-8 liter (kg) köros folyadék van a hasüregben.  Egy szaporítónál született, alig 2 éves. A Dr. Péterfia Dalma kardiológus szakorvos által végzett szívultrahangon derült ki, hogy Heartnak olyan veleszületett kettős szívbetegsége van, melyre sajnos sem gyógyszer, sem műtéti technika nincs. Most még jól van, nagyon kedves, bújós, bohóckodós kisfickó. Azt nem tudjuk mennyi ideje van még itt köztünk, de valószínűleg nem hirtelen fog elmenni.

 

Galagonya alig 1 éves kislány, erősen német juhász jellegű, de pici, súlyosan lesoványodva, az izmai el vannak sorvadva, vagy talán nem is tudtak rendesen kifejlődni, az állapota bekerülésekor súlyos, életveszélyes, idegrendszeri tünetekkel.

Egy szívszoríto facebook bejegyzésben láttuk meg Őt: teste felödémásodva, lángol a gyulladástól, imbolygó erőtlen mozgás, a következő bejegyzésben pedig már egy iszonyú epilepsziás roham Törökszentmiklóson. Nem mondhattunk nemet.

 

Galagonya idegrendszeri tünetei a több hetes kórházi kezelés után szinte teljesen elmúltak, de nem akar kommunikálni. Sétálgat pórazon, ha éppen kedve van, de vannak olyan pillanatok, amikor csak fekszik a kórházi boxa mélyén és semmiről nem akar tudomást venni. . Az orvosok fizikai gyógyításan túl, próbálják a lelkét kinyitni, picit gyógyítgatni.

 

Galagonya előzményei: https://www.facebook.com/154601814438/posts/10157757100794439?

 

A gödi szaporítótelepről  a Noé Állatotthon Alapítvány felelős őrzésébe 5 francia bulldog, 4 corgi és 1 dandie dinmont terrier került. Mindegyik rettentő ápolatlan, három bulldoggal azonnal orvoshoz kellett szaladni, mert annyira rosszul voltak. Az egész állomány giardia fertőzött és sajnos szívférges is van köztük. Ápolatlanok, koszosak, a hosszabb szőrűeknek iszonyú állapotban van a szőre.

Az egyik corgi kislánnyal szívultrahang vizsgálaton is voltunk Dr. Péterfia Dalmánál, mivel a bekerüléskori rutin szűrésen az Ő szívféreg tesztje pozitív lett.  Kicsi Fayjel fertőzöttsége még nem okoz súlyos problémát, viszont a vizsgálat során kiderült, hogy Fay méhe meg van nagyobbodva és folyadékkal van tele, vagyis gennyes méhgyulladása van, amit minél előbb műteni szükséges, szívférgesen.