vissza a hírekhez

04feb

2019. decemberi összefoglaló
Típus: hír, dátum: 2020. február 04. 10:32


2019. decemberben 168 főtől összesen 472 500 ft támogatás érkezett a Támogatói Klub részére. Az ünnepek ellenére rengeteg állat szorult segítségre, így támogatásotokat gyorsan elköltöttük orvosi ellátásra! Nézzük akkor, hogy kiken tudtunk segíteni!

Hero kutyánkat az M3-as autópályán gázolták el és első lába olyan súlyosan sérült, hogy sajnos amputálni kellett. Hero a műtétet jól viselte, azóta véreredményei is rendeződtek.

Csésze 7-8 hetes apróságként a Füzesabonyi Állatmentőktől került a Noé gondozásába, ezt a icipici kutyust nagyobbak összeharapálták, így sérült agyburokkal és a lyukon át szivárgó agyállománnyal került gondozásunkba. Állapota jelenleg stabil, de még nem örökbefogadható!

2019. december 21-én került gondozásunkba Fregoli, a Füzesabonyban elgázolt fiatal lány kutya. Hatalmas ütés érte a combcsontját, ami eltörött, vizelési nehézségei és egy óriási fejsebe is volt. A Noé Állatotthon Kórház részlegén gyógyul jelenleg, szigorú mozgáskorlátozás mellett. Fregoli egy kedves, bújós kutya, aki más kutyákkal is jól kijön. Bár jelenleg még ő sem örökbefogadható, reméljük, hogy mielőbb gazdisodhat!

Puszedli a Borsod- Abaúj- Zemplén megyei Ricséről érkezett, 10 éves, elhanyagolt állapotú, folyamatos fájdalmakkal küzdő puli. Bekerülésekor lágyéksérv műtéten esett át, azóta teljesen meggyógyult!

Sziráki Lucyt szintén autó gázolta el, majd a magatehetetlen kutyát nagyobb kutyák majd halálra marcangolták. 2 napig feküdt az út mellett, mire állatorvoshoz került, az állatorvos aztán tőlünk kért segítséget. Mi pedig azonnal fogadtuk őt! Elfertőződött sebekkel, törött sípcsonttal és könyökkel került Dr. Boda műtőasztalára. Azóta több műtéten átesett és bár mindene girbe-gurba, ma már a kölyökkutyák gondtalan életét éli a Noéban!

Szonja Bátonyterenyéről érkezett, szintén kölyök még, akit autó gázolt el. A gázolás következtében eltört a medencéje! Boda doktor műtétje után már a Noéban lábadozik.

Mama nélkül, néhány naposan kerültek hozzánk az After Eight babák, 11 babát sikerült megmentenünk, (egyiküket elvesztettük) és többet közülük januárban már örökbe adtuk!

Winter cica törött állkapoccsal és kihűlve érkezett. Ma már a Noé -ban lábadozik, még nem örökbefogadható, mivel azonban ő az egyik legkedvesebb macskánk, biztosan hamarosan szerető otthonra lel!

A novemberi karácsonyi fotózás pedig meghozta Tintának, aki 2011. óta Noé védenc kedves kutyusnak a szerető családot, így a tematikus fotózást jövőre is folytatjuk!

Karácsony alkalmából megint szuper licitet szerveztünk, ahol többek között kézzel festett, kézzel égetett Ivonyi Judit kerámiákra licitálhattatok! Köszönjük, hogy a licittel is állatmentő munkánkat támogattátok!