vissza a hírekhez

24máj

2020. áprilisi összefoglaló
Típus: hír, dátum: 2020. május 24. 12:16


2020. áprilisában 181 tagtól 645 337 Ft támogatás érkezett hozzánk, ezt hálásan köszönjük Nektek. Mivel a koronavírus járvány ellenére a segítségre szoruló állatok száma nem csökkent, így a támogatást ismét teljes összegében elköltöttük. íme, kiket mentettünk:

Gondozásunkba került Chance, a fiatal, gazdás, törzskönyves cane corso kan, akit lánc végéről, az éhenhalás széléről mentettünk.

A 17. kerületi Csillagszem Óvoda cicacsaládja (mama cica és 5 pufók, kb. 3 hetes kismacskája) mellett özönlöttek be a cumisták, akikről önkénteseink pótmamaként gondoskodtak/gondoskodnak éjt nappallá téve. Akadt olyan cumista az áprilisban mentettek között, akinek a súlya alig érte el a 160 grammot bekerülésekor.

A miskolci gyepmesteri telepről érkezett, a fiatal, kb. 1 éves fehér Tejföl kutyánk. Tejföl bekerülésekor testének kb 70%-a volt vérvörös, sebes, gyulladt, kezelését azonnal megkezdtük.

Müzli, kölyök pincsi kutyánk alkarcsontjai nem azonos ütemben nőttek, így Dr. Boda Attila segítségét kértük, aki műtéti beavatkozással igyekezett a növekedési eltérést kiegyenlíteni.

Bekapcsolódtunk a Hang a hangtalanokért állatvédő szervezet mentésébe, így Pest megyei településről, borzalmas körülmények közül került hozzánk Terasz Mama és Terasz Balkon, az egyetlen életben maradt Terasz kölyök.

Áprilisban elvesztettük két szeretett és különleges védencünket is: George, a láma és Dario, a hatalmas cane corso hagyott is minket! Nyugodjatok békében!